Livrările AliExpress

header-default

AliExpress este o platformă internațională de cumpărături care oferă oamenilor din întreaga lume posibilitatea de a cumpăra produsele recomandate pe site. De fapt, larga disponibilitate și posibilitatea oamenilor – chiar din cele mai mici, mai izolate țări – de a cumpăra și a primi produsele de la AliExpress este una din caracteristicile unice, căci oferă expedieri către mai mult de 200 de țări și teritorii din toată lumea. Și de asemenea, puteți alege una din multele metode de livrare pentru a primi produsul comandat. Să aflăm mai multe despre metodele pe care AliExpress le folosește pentru a vă livra comanda. Să aflăm mai multe despre cum funcționează livrările AliExpress.

Cum sunt organizate livrările AliExpress?

Ceea ce trebuie să știți despre opțiunile de livrare în cadrul AliExpress este faptul că livrarea produselor este organizată de fiecare vânzător în parte, ceea ce înseamnă ca fiecare vânzător va agrea si va oferi metode diferite, precum și tarife de transport diferite. Puteți vedea opțiunile oferite anume pentru locația aleasă de d-vs pentru livrare în susul paginii produsului lângă “Shipping”.

Către ce țări livrează AliExpress?

Cei mai mulți vânzători de pe AliExpress livrează către mai mult de 200 de țări și teritorii, de la Statele Unite, la Brazilia, Afganistan, Columbia și numeroase alte țări. Totuși, pot exista vânzători care nu vor livra către locația d-vs sau vă vor taxa în plus. Aceasta se poate întâmpla pentru o sumedenie de motive, așa că asigurați-vă că ați setat preferințele către locația corectă în susul paginii lângă “Ship to”, pentru a putea primi în orice moment cea mai completă informație privitor la livrarea produselor pe care doriți să le achiziționați.

Ce reprezintă Livrarea Standard AliExpress?

Mulți vânzători oferă clienților câteva metode de livrare opționale, iar una dintre ele este Livrarea Standard AliExpress. Dacă ati ales această metodă de livrare, atunci vânzătorul de la care ați cumpărat produsul va trimite coletul către centrul de curierat AliExpress și de acolo comanda va fi trimisă către locația d-vs apelând la unul dintre furnizorii de servicii de curierat parteneri ai AliExpress. Acești parteneri sunt furnizori locali de servicii, care vor livra coletul mult mai prompt. Acum, printre acești parteneri se numără Singapore Post, DHL, Posti Finland, Correis și mulți alții. Cel mai mare avantaj al acestui sistem este acela că în cele mai multe din cazuri, coletul vă va fi livrat gratuit și de asemenea veți putea să urmăriți traseul expedierii folosind codul furnizat de vânzător.

Ce alte metode de transport pot alege pentru a-mi fi livrată comanda?

În acest moment, furnizorii AliExpress pot oferi una sau mai multe metode de transport diferite către clienții lor care nu doresc să aștepte livrarea comenzii prin AliExpress. Aceștia sunt:

  • DHL – una din cele mai mari și mai recunoscute firme de curierat din lume, cu peste 400 mii de angajați din întreaga lume. Oferă servicii de încredere, și vă vor livra coletul la ușă în 3 până la 8 zile, totuși folosirea acestui sistem vă va costa între 10 și 50 dolari.
  • FedEx – FedEx este un alt serviciu de curierat de calibru greu cu peste 300 de mii de angajați din întreaga lume. Dacă alegeți FedEx pentru livrarea comenzii, aceasta vă va fi livrată între 3 și 8 zile, totuși costul pentru acest serviciu este destul de mare, chiar și pentru colete de mici dimensiuni, așa că veți alege acest serviciu doar în cazul produselor deosebite.
  • China Post – China Post este cel mai cunoscut serviciu de curierat AliExpress, deoarece coletele mai mici livrate prin acest serviciu nu au costuri de transport. După cum vă puteți da seama din nume, este cea mai mare companie poștală din China. Se află în proprietatea guvernului chinez și este una din cele mai mari 20 de companii din China și datorită acestui fapt, practică tarife foarte scăzute chiar pentru clienți internaționali.
  • Honk Kong Post – alături de China Post se află Hong Kong Post care este principalul serviciu poștal din Hong Kong, teritoriul administrativ special și complet autonom al Republicii Populare Chineze. Și chiar dacă Hong Kong Post este separat complet de China Post, și ei oferă servicii la tarife reduse, când comandați ceva de la AliExpress și bifați Hong Kong Post ca serviciu preferat de transport.
  • EMS – apoi există EMS, care este un alt serviciu gigant de curierat, fiind oferit de principalul serviciu al fiecărei țări. Termenul de livrare variază între 7 și 20 de zile, iar prețurile pentru serviciile de transport ale coletelor de la AliExpress sunt de asemenea mari.
  • UPS – UPS sau United Parcel Service este un serviciu bine cunoscut de curierat. Și aceștia lucrează în 220 de țări diferite și livrează în jur de 15 miloane de colete pe zi. Totuși, transportul cu UPS al coletelor de la AliExpress va fi costisitor.
  • TNT – TNT sau TNT Express este un serviciu de curierat care livrează colete către mai mult de 200 de țări și teritorii. Cei mai mari rivali ai lor au fost menționați mai sus, UPS și DHL, așa că trebuie să vă așteptați de asemena la costuri în plus atunci când apelați la serviciile lor pentru transportul comenzilor de la AliExpress, însă bineînțeles, costurile vor varia în funcție de locația d-vs.
  • SF Express – și în cele din urmă, există SF Express care este un serviciu chinezesc de livrare pentru China și străinătate. Transportă coletele folosind propria companie și unul din cele 31 de avioane de transport deținute de companie sau de filialele ei și oferă livrări din China către destinații cum ar fi Noua Zeelandă, Indonezia, Japonia, Brazilia, Canada, Marea Britanie, Mexic, Europa și așa mai departe.

Cât va dura până-mi voi primi comanda?

Timpul de livrare depinde în mare măsură de metoda de transport aleasă și de locul de destinație. Deoarece mulți din vânzătorii AliExpress sunt locați în Asia, va dura puțin mai mult ca produsul să fie livrat către alte continente. De obicei timpul de livrare este afișat pe pagina produsului sub meniul pentru transport, care este destul de precis de cele mai multe ori, dacă ați selectat țara corectă de livrare în partea de sus a paginii. Dar mereu pot exista întârzieri datorate diferitelor sărbători sau din alte motive.

De ce nu poate livra AliExpress către țara mea?

Deoarece livrarea produselor depinde de fiecare vânzător în parte, ar trebui să solicitați informații vânzătorului care vă trimite produsul cumpărat, de ce nu poate livra către locația d-vs. Puteți contacta vânzătorul mutând cursorul pe numele vânzătorului alegând “Contact Now” din meniul derulant. Aceasta vă va trimite către centrul de mesaje, unde veți fi în măsură să trimiteți vânzătorului orice întrebare aveți legată de produsul în cauză, inclusiv aspecte legate de livrare.

De ce nu pot beneficia de transport gratuit?

Ca și în cazul opțiunilor legate de adresa de livrare, costurile de transport și serviciile folosite pentru livrarea produselor depind de vânzătorul acelui produs, de vreme ce AliExpress doar furnizează o platformă pentru tranzacțiile dintre vânzători și cumpărători. Astfel, dacă vânzătorul nu vă oferă transport gratuit, încă o dată, va trebui să contactați vânzătorul direct și să-i cereți informații despre acest aspect.