Modalități de plată AliExpress

header-default

Magazinul online AliExpress pune la dispoziție diferite modalități de plată prin care clienții își pot achita comanda, acestea cuprinzând plata cu cardul de debit sau credit, precum și posibilitatea folosirii altor servicii de plată. În plus, datorită faptului că AliExpress este o companie internatională, oferind catering către clienți din întreaga lume, pune de asemenea la dispoziție servicii de plată specifice pentru fiecare țară precum și modalități de plată mai puțin cunoscute, alături de cele recunoscute de către toți clienții.

  • VISA – VISA este cel mai mare și mai cunoscut brand de credit carduri din lume, oferind carduri sub numele VISA precum și bancomate pentru bănci din întreaga lume. Cu toate că VISA nu se ocupă propriu-zis de emiterea cardurilor, oferind doar infrastructura tehnologică, ei reușesc anual să proceseze aproximativ 100 miliarde de tranzacții, acestea ridicându-se la valoarea de 7 mii de miliarde de dolari. Cât privește cifra lor de afaceri, aceasta este estimată la aproape 13 miliarde de dolari, fapt deloc surprinzător având în vedere categoriile lor de clienți: întreprinderi, guverne și instituții financiare din peste 200 de țări și teritorii.
  • MasterCard – imediat după VISA se află MasterCard, acesta fiind un alt brand gigant de carduri de credit și debit care asigură nevoile unei audințe globale. Compania oferă servicii financiare diferite clienților săi, și cu toate că nici ei nu emit carduri, veniturile anuale ale acestora se apropie de 10 miliarde de dolari. Această cifră de afaceri rezultă din procesarea operațiunilor de plată a tuturor băncilor care eliberează carduri de credit și debit MasterCard, precum și în cazul în care băncile primesc plăți din partea acestor carduri.
  • Maestro – în cele din urmă există și posibilitatea cardului Maestro, care se află de asemenea pe lista de carduri de credit și debit care pot fi folosite pentru a efectua cumpărături la AliExpress. Cu toate că Maestro este unul dintre brandurile de carduri mai puțin cunoscute, acesta se bucură de o poziție proeminentă în Europa. A fost înființat în 1992 și este deținut de brandul anterior menționat, MasterCard. Ocaziile în care veți vedea un card Maestro în afara Europei vor fi destul de rare, însă cu toate acestea rămâne un card de încredere care va îndeplini toate așteptările dumneavoastră legate de tranzacția și sigurața transferului.
  • Yandex Money – următorul la rând este un serviciu de plată numit Yandex Money. Este cel mai mare seviciu de plată online rusesc, care permite utilizatorilor să transfere bani în timp real cu ușurință dintr-un cont în altul. A fost introdus în 2002, iar în acest moment peste 20 % din cetățenii ruși îl folosesc, nu numai pentru cumpărături online – printre care și efectuarea de plăți pentru comenzi făcute la AliExpress – dar și pentru a plăti multe alte servicii.
  • WebMoney – un alt serviciu de plată online care inițial a apărut doar pentru utilizatorii ruși și cetățenii care trăiau în țările din fosta Uniune Sovietică, astăzi ajungând să fie folosit de oameni din multe alte țări. În momentul de față acest serviciu are peste 30 de milioane de utilizatori, iar mulți dintre aceștia îl consideră drept cel mai bun și de încredere serviciu de plată online, și tocmai din acest motiv aveți posibilitatea să vă plătiți comenzile AliExpress prin intermediul serviciului WebMoney.
  • Qiwi – a treia platformă de plăți online de origine rusească se numește Qiwi. Este cea mai nouă modalitate de plată dintre cele actuale la AliExpress, deoarece a fost introdusă pe piață abia în 2007, însă cu toate acestea s-au dezvoltat în mod exponențial de la lansarea lor, iar acest fapt se regăseste în tranzacții efectuate de aproximativ 6 miliarde de ruble, care în total au adus un profit de 90 de milioane de dolari. Cu toate că Qiwi este axat doar pe cetățeni ruși, dacă aveți un cont la Qiwi, îl puteți la fel de bine folosi pentru a cumpăra produse la AliExpress cu acesta.
  • Boleto – apoi mai există și Boleto, o metodă de plată braziliană care permite utilizatorilor săi să plătească pentru serviciile sau bunurile comandate cu bani cash sau online. Este susținut de cele mai mari instituții financiare braziliene, ceea ce îl face un serviciu de plată unic în Brazilia. Cu toate acestea, dacă aveți în posesia dumneavoastră un card de credit sau debit asociat cu un cont Boleto, îl puteți de asemenea folosi pentru a vă achita comenzile făcute la AliExpress.
  • Western Union – Western Union este o altă modalitate de plată ce poate fi folosită pentru a achita comenzile AliExpress. Aceasta a început în 1851 ca o mică companie de telegraf și a crescut rapid, dezvoltându-se în ceea ce este astăzi, o afacere cu un profit anual de peste un miliard de dolari și cu locații în peste 200 de țări și teritorii din toată lumea. Totusi, țineți cont că Western Union va aplica un comision la fiecare comandă pe care o faceți la AliExpress.
  • AliPay – și în cele din urmă, există modalitatea de plată AliPay, care este propriul serviciu de plați înființat anume pentru a fi folosit atunci când se face o comandă la Alibaba sau AliExpress. Acest serviciu a fost creat în 2004 și în acest moment are peste 350 milioane de utilizatori. Credeți sau nu, dar AliPay este cel mai mare serviciu de acest fel din lume, depășind chiar și servicii de plată online de anvergură, cum ar fi PayPal, pentru că procesează peste 80 de miliarde de tranzacții zilnic, și se apropie de 800 miliarde de dolari anual. De fapt, PayPal nici măcar nu se apropie de aceste cifre, deoarece ei procesează doar o treime din această sumă în fiecare an. O trăsătură unică a sistemului AliPay este aceea că aceștia blochează plățile până cand produsul a ajuns la cel care l-a comandat, ceea ce face ca returnarea sumelor să se facă rapid și fără dificultăți, fiind de asemenea motivul pentru care acest sistem de plăți născut în China este acum folosit de oameni din întraga lume.

Și chiar dacă PayPal nu se află printre metodele de plată agreate de AliExpress, deoarece ei doresc ca dumneavoastră să folosiți AliPay ca o alternativă la PayPal, există o listă cu multe opțiuni de plată din care puteți alege o variantă potrivită pentru dumneavoastră.