Vămile AliExpress

header-default

În cazul în care dorești să cumperi haine, încălțăminte, produse cosmetice, echipamente sportive, decoruri pentru acasă sau chiar dispozitive electronice, s-ar putea dori să vrei să faci asta la AliExpress.com, din moment ce această piață online oferă prețuri mici, un suport clienți excelent și costuri zero de transport în cele mai multe cazuri. Cu toate acestea, chiar dacă costurile de transport la AliExpress nu reprezintă aproape nimic, încă mai trebuie să te gândești la vamă, dat fiind faptul că regulile pentru serviciile vamale sunt diferite în fiecare țară și tind să adauge un cost suplimentar pentru anumite produse. Așa că este bine să știi despre obiceiurile din țara ta și regulile vămilor înainte de a comanda ceva. Punem pariu că nu vrei să sfârșești prin a plăti suplimentar pentru unele produse care sunt deja scumpe la producător/distribuitor.

Atunci când comanzi de la AliExpress există o șansă ca produsele tale să treacă prin vamă, mai ales în cazul în care ai comandat un ceva mai voluminos. În cele mai multe țări, de obicei, vămile nu se deranjează să verifice pachetele mici cu obiecte ieftine în ele și să tarifeze suplimentar, dar produsele mai mari, mai scumpe, cum ar fi produse electronice, de exemplu, ar putea fi de interes pentru vamă și te poți trezi că trebuie să plătești taxe suplimentare și TVA. Deci, asigură-te că verifici reglementările vamale pentru țara în care locuiești și că știi când să te aștepți să fii taxat suplimentar de către autoritățile vamale pentru produse.

De obicei, va trebui să plătești taxe vamale la livrare, ceea ce înseamnă că va trebui să plătești taxa vamală fie în oficiul poștal, în cazul în care acesta este modul în care vei primi pachetul, fie la compania de curierat care va efectua livrarea. Din moment ce AliExpress nu poate prezice taxa vamală pentru fiecare țară în parte, suma de bani care va fi percepută de către autoritățile vamale nu va fi afișată pe pagina produsului înainte de cumpărare sau chiar în factura comenzii tale după ce ai plătit deja pentru produse. Ai posibilitatea să utilizezi multe dintre calculatoarele vamale disponibile online pentru a te ajuta să determini eventualele costuri vamale pentru achiziție. Cu toate acestea, ține cont de faptul că aceste tipuri de instrumente online nu sunt întotdeauna corecte. Deci, asigură-te că ești pregătit să plătești suplimentar pentru achiziție.

Dacă pachetul este întârziat de către autoritățile vamale din țara ta, vânzătorul sau chiar compania de livrare nu pot face nimic, din moment ce ei nu sunt responsabili pentru acest proces și nu îl pot influența. Deci, nu se deschide nici o dispută sau o plângere împotriva vânzătorului din pricina vămilor care rețin produsul tău, deoarece respectivul nu este responsabil de acest lucru. În cazul în care acest tip de întârziere are loc, cea mai bună metodă este să contactezi vama sau compania de livrare din țara ta care este responsabilă pentru livrarea produsului.

În plus, alte întârzieri pot avea atunci când comanzi produse pe un site internațional, dat fiind faptul că centrele internaționale de transport maritim, în special cele din China, trebuie să proceseze un volum mare de transporturi zi cu zi și chiar mai mult înainte și în timpul sărbătorilor de Crăciun, spre exemplu. Prin urmare, dacă pachetul este întârziat de acest lucru sau de vama țării tale, atunci sperăm că acest lucru nu va fi adăugat în feedback-ul pe care îl vei lăsa pe site, pentru că frustrările respective nu țin de noi, vânzător sau compania de livrare. Vânzătorul nu poate gestiona aceste întârzieri și nu ar trebui să fie considerat responsabil pentru ele.